Mugur Isărescu acuză ”un atac jalnic asupra BNR”

Mugur Isărescu acuză ”un atac jalnic asupra BNR”

b1.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acuză un "atac jalnic asupra BNR" și spune că afirmațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora BNR manipulează dobânzile, sunt "mai mult decât periculoase".

Într-o conferință de presă în care a fost prezentat noul raport trimestrial asupra inflației, Mugur Isărescu a declarat că nefinalizarea proiectului de buget pe 2019, precum și schimbările fiscale și bugetare care au intrat în vigoare la începutul anului au adus noi incertitudini și riscuri asociate inflației. De asemenea, guvernatorul BNR a răspuns și acuzațiilor de "lipsă de patriotism", dar și somațiilor lui Darius Vâlcov de a schimba formula de calcul a ROBOR. "Oamenii noștri ar putea lucra în orice bancă din Europa. Sunt niște oameni foarte buni și este necesară o precizare, deoarece dânșii au avut o frustrare. M-au întrebat: "noi pentru cine lucrăm, pentru că ni se spune că suntem lipsiți de patriotism?". Le-am spus să nu ia în considerare aceste declarații. Aceste formulări că se joacă cineva cu dobânzile, că sunt manipulate, sunt mai mult decât periculoase. Pot fi tăiate de la rădăcină cu o simplă privire pe teancul de rapoarte. Este dureros că mulți nici nu le citesc și fac diverse acuzații", a declarat Isărescu. Guvernatorul BNR a afirmat că asistăm la "un atac jalnic asupra BNR" și acuză că deprecierea leului în raport cu euro a fost cauzată de OUG 114, denumită și "taxa pe lăcomie".

Citit 336 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2019 01:13

1 comentariu

  • postat de Sandu Marți, 12 Februarie 2019 07:15 90.95.63.*** Link la comentariu
    2
    2

    Oare cand o sa ne mai lase acest guvernator cu reflexele sale de atotstiutor si de neinlocuit in functie.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro