Săptămâna aceasta vom şti cine sunt Profesorii Bologna 2019

Săptămâna aceasta vom şti cine sunt Profesorii Bologna 2019
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

S-a încheiat procesul de evaluare a cadrelor didactice universitare propuse de către studenţi pentru titlul de Profesor Bologna 2019. Anul acesta au fost nominalizaţi aproape 600 de profesori, din care jumătate sunt „new entry”, adică nume complet noi.

"Profesori tari" este o iniţiativă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ajunsă deja la a XII-a ediţie, care are ca obiectiv căutarea exemplelor de bună practică din comunitatea academică, oameni pasionaţi de educaţie şi buni specialişti în domeniul lor. Distincţia „Profesor Bologna” este singura recunoaştere oferită exclusiv de către studenţi pentru cadrele didactice apreciate. Pe parcursul unui an, studenţii din toată ţara nominalizează cei mai buni profesori, care ulterior sunt „investigaţi” de trimişii special pregătiţi de ANOSR. Evaluatorii participă „incognito” la cursurile cadrelor didactice, vorbesc cu studenţii acestora şi susţin un interviu cu cei propuşi.

Gala Profesorului Bologna va avea loc anul acesta la Iaşi, în intervalul 23-26 mai. Comunitatea Profesorilor Bologna numără până acum peste 950 de Profesori Bologna care împărtăşesc aceleaşi valori, în spiritul unui învăţământ centrat pe student, ducând mai departe renumele acestui proiect şi având un impact pozitiv asupra calităţii învăţământului românesc.

Citit 1736 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.