Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

S-a încheiat procesul de evaluare a cadrelor didactice universitare propuse de către studenţi pentru titlul de Profesor Bologna 2019. Anul acesta au fost nominalizaţi aproape 600 de profesori, din care jumătate sunt „new entry”, adică nume complet noi.
"Profesori tari" este o iniţiativă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ajunsă deja la a XII-a ediţie, care are ca obiectiv căutarea exemplelor de bună practică din comunitatea academică, oameni pasionaţi de educaţie şi buni specialişti în domeniul lor. Distincţia „Profesor Bologna” este singura recunoaştere oferită exclusiv de către studenţi pentru cadrele didactice apreciate. Pe parcursul unui an, studenţii din toată ţara nominalizează cei mai buni profesori, care ulterior sunt „investigaţi” de trimişii special pregătiţi de ANOSR. Evaluatorii participă „incognito” la cursurile cadrelor didactice, vorbesc cu studenţii acestora şi susţin un interviu cu cei propuşi.
Gala Profesorului Bologna va avea loc anul acesta la Iaşi, în intervalul 23-26 mai. Comunitatea Profesorilor Bologna numără până acum peste 950 de Profesori Bologna care împărtăşesc aceleaşi valori, în spiritul unui învăţământ centrat pe student, ducând mai departe renumele acestui proiect şi având un impact pozitiv asupra calităţii învăţământului românesc.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 18:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro