USR cere desființarea Secției de anchetare a magistraților

USR cere desființarea Secției de anchetare a magistraților
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

USR va depune, astăzi, un proiect legislativ pentru desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, a anunțat deputatul Stelian Ion.

"A mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament. În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu, a afirmat Stelian Ion, la RFI România.

Deputatul USR a susținut că "și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă".

El a precizat că Secția specială de anchetare a magistraților va dispărea până în 2020. "Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD, în 2020 cel târziu, va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp", a mai spus Stelian Ion.

Curtea Constituţională a respins, în luna martie, sesizarea PNL şi USR în legătură cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea în 23 octombrie 2018, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM. Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate. În momentul în care a devenit operațională, Secția a primit peste 1.400 de dosare.

Secția specială de anchetare a magistraților nu este privită cu ochi buni nici de unele asociații de profil din țară, nici de Comisia de la Veneția.

Citit 774 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.