Corupții rămân fără pensie specială

Corupții rămân fără pensie specială
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera Deputaților a aprobat, marți, proiectul care prevede că nu vor putea beneficia de pensie specială persoanele condamnate definitiv pentru corupţie.

Decizia Camerei Deputaților a fost luată cu 292 de voturi "pentru", în timp ce un deputat nu și-a exercitat votul.

"Se introduce interdicția de a lua pensie specială dacă ești condamnat definitiv pentru fapte de corupție. Azi încheiem un proces destul de serios prin care Parlamentul, cu bune, cu rele, a ascultat vocea cetățenilor. (...) Sunt foarte mulți care calcă pe bec și sunt condamnați, iar ulterior se bucură bine-mersi de aceste privilegii. Am auzit și unele observații. Îi invit pe colegii mei care le-au făcut să pună osul la treabă și să vină cu un proiect de lege și vom vota", a spus ulterior votului liderul deputaților PNL, Florin Roman, unuui dintre ințiatori.

Potrivit proiectului, nu vor beneficia de pensie de serviciu judecătorii CCR, membrii corpului diplomatic şi consular al României, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, tehnicienii criminalişti, militarii, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari care au o condamnare definitivă pentru corupţie.

Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citit 707 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.