Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat de UDMR care prevede organizarea alegerilor locale pe data de 27 septembrie şi a respins iniţiativa legislativă a Guvernului cu acelaşi obiect.

Proiectul UDMR a fost adoptat cu 253 „pentru”, două voturi „împotriva” şi 36 de abţineri. Astfel, propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor, în procedură de urgenţă, merge la promulgarea de către preşedintele României.

Deputaţii au respins, în acelaşi plen, amendamentul USR care propunea organizarea alegerilor locale timp de două zile, respectiv 26 şi 27 septembrie.

La începutul plenului de miercuri, vice-liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a precizat că PSD ţine neapărat să respingă orice propunere legislativă a Guvernului.

„S-a dorit cu orice preţ ca Parlamentul să fie cel care stabileşte data alegerilor locale, după decizia CCR. Guvernul a procedat la adoptarea unui proiect de lege. Nici acest lucru nu a convenit majorităţii parlamentare şi ţine cu tot dinadinsul să respingă orice proiect de lege care vine de la Guvern. PNL va vota împotriva respingerii propunerii de lege a Guvernului”, a afirmat Andronache.

În replică, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a spus că foarte multe dintre articolele propuse în iniţiativa legislativă a Guvernului au fost preluate în proiectul de lege al UDMR.

Un alt amendament admis aparţine grupului parlamentar al PSD şi prevede că pentru activitatea desfăşurată în cadrul organismelor electorale şi pentru suportul tehnic al acestora se acordă indemnizaţii mai mari.

Citit 564 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.