Cheltuielile cu casele de marcat se scad din impozit

Cheltuielile cu casele de marcat se scad din impozit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care modifică şi completează Codul fiscal, precum şi Legea 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, transmite Administraţia Prezidenţială. 
Astfel, „contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale scad costul lor de achiziţie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune, în cazul în care aceştia datorează impozit pe profit trimestrial, sau din impozitul pe profit anual, în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”, prevede actul normativ promulgat de şeful statului.
Au dreptul să scadă din impozitul datorat contravaloarea caselor de marcat electronice persoanele juridice, fizice, cei care plătesc impozit pe profit şi microîntreprinderile.
Proiectul de lege iniţiat de USR a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor pe 30 iunie şi trimis la promulgare în aceeaşi zi.

Citit 984 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2020 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.