Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

12 persoane au fost condamnate, vineri, 31 iulie 2020, de Judecătoria Sectorului 1, la pedepse cu închisoarea cu suspendare, pentru huliganism la protestul din 10 august 2018. Pedepsele sunt cuprinse între un an şi șase luni şi trei ani de închisoare. 11 dintre inculpați au primit sentinţe cu suspendare, iar un bărbat are pedeapsă de trei ani cu executare, deoarece mai fusese condamnat anterior.

Acuzațiile pentru care au fost aceștia condamnați sunt de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar unii dintre inculpați au fost acuzați, suplimentar, de distrugere sau de port și folosirea fără drept de obiecte periculoase, cum ar fi o praștie cu bile.

Cei mai mulți inculpați nu și-au negat acțiunile, dar le-au prezentat ca reacție de apărare față de acțiunile jandarmilor.

Pe de altă parte, trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse între 1.000 si 1.500 de lei, potrivit deciziei judecătorilor. Mai mulți inculpați trebuie să plătească și daune materiale de circa 5.000 de lei către firma de salubriutate ale cărei coșuri de gunoi și jardiniere le-au distrus în timpul violențelor de stradă.

Dosarul în cazul actelor de huliganism din timpul mitingului diasporei a fost instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 august. Într-un alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă, respective șapte bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit o femeie jandarm.

Citit 735 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 16:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro