75 la sută din salariu, dacă se închide școala

75 la sută din salariu, dacă se închide școala
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ludovic Orban a declarat că unul dintre părinţi poate sta acasă cu elevul, în perioada suspendării cursurilor într-o şcoală, şi va primi 75 la sută din salariu în acest interval de timp. Premierul a precizat că măsura va fi una locală, nu generală, aşa cum a fost în perioada stării de urgenţă.

„Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75 la sută din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la o localitate la alta, ea nu va fi măsură generală, pentru că măsura suspendării şcolilor a fost una generală”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că va fi o măsură locală. „Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, un părinte al fiecărui elev din şcoala respectivă va primi, pe perioada suspendării cursurilor, acea formă de sprijin de 75%”, a mai explicat Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Sunt totuşi trei scenarii, în funcţie de situaţia îmbolnăvirilor. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se va lua la nivel de judeţ.

Citit 2744 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2020 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.