Protest al angajaţilor şi patronatelor din HoReCa

Protest al angajaţilor şi patronatelor din HoReCa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai multe terase și restaurante din Galați ar putea fi închise astăzi, 19 august, timp de o oră, în semn de protest față de modul în care guvernul tratează domeniul Hoteluri, Restaurante și Cafenele (HoReCa). Conform unui comunicat remis de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), angajatii și partenerii companiilor din HoReCa sunt invitați să întrerupă lucrul miercuri după-amiaza, între orele 17,00 și 18,00, să iasă în fața locațiilor unde lucrează și să afișeze pancarte cu mesaje prin care să atragă atenția asupra situației de criză în care se află cei 400.000 de angajați din hoteluri și restaurante din toată țara, în urma restricțiilor impuse de autorități. HORA le solicită tuturor să protesteze pașnic și să respecte toate prevederile sanitare în vigoare.

Nu este clar în câte restaurante și terase din Galați va avea loc astăzi protestul. Președintele Patronatului IMM-urilor Galați, Marian Filimon, ne-a asigurat însă că apelul la protestul de o oră a fost transmis tuturor firmelor HoReCa din Galați care sunt membre ale PIMM.

"Industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc, care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori", se afirmă în comunicatul HORA. "În afara României, toate țările Comunității Europene au redeschis restaurantele (interior și exterior), cu reglementări stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului. Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar guvernul poartă responsabilitatea distrugerii HoReCa prin măsuri disproporționate față de situația reală", mai precizează comunicatul.

Citit 2216 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.