Din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior, cu câteva excepții

Din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior, cu câteva excepții
Foto: News.ro
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, începând din 15 mai, se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public în comun.

De asemenea, președintele a precizat că, tot din 15 mai, se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi cele asupra programului agenţilor comerciali.

”Vom avea o relaxare pas cu pas. Aceste relaxări sunt condiţionate de doi factori importanţi – evoluţia pandemiei şi gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este”, a precizat preşedintele.

"Activităţile sportive - posibile cu 25 la sută din locuri ocupate. În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie", a mai spus Iohannis.

Preşedintele a avut o şedinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, dar și cu mai mulţi membri ai Guvernului, cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Citit 4377 ori Ultima modificare Vineri, 14 Mai 2021 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.