Români cu site-uri de servicii de asasinare la comandă

Români cu site-uri de servicii de asasinare la comandă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cinci cetăţeni români sunt suspectați de către procurorii DIICOT că ar fi administrat pagini de internet care oferă servicii de asasinare la comandă, ancheta fiind deschisă la cererea autorităților judiciare din Statele Unite, informează Hotnews.

Conform DIICOT, miercuri au fost făcute șapte percheziții în județele Gorj și Hunedoara, în baza unei cereri de comisie rogatorie transmise de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-un dosar în care mai mulți cetățeni români sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

Autoritățile judiciare americane vizează activitatea unei grupări care administra site-uri pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică, spun procurorii.

Autoritățile SUA au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care au acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate și duse la audieri nouă persoane (cinci suspecți și patru martori).

La aceste proceduri au asistat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations din Statele Unite ale Americii și ai Ambasadei SUA la București - Diplomatic Security Service, mai precizează DIICOT.

Citit 763 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.