Premieră în justiție: Un magistrat condamnat pentru că a condus beat s-a întors în funcție și judecă inclusiv șoferii beți

Premieră în justiție: Un magistrat condamnat pentru că a condus beat s-a întors în funcție și judecă inclusiv șoferii beți
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Judecătorul Damian Dolache de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal de la Curtea de Apel București, condamnat definitiv la 10 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe motiv că a condus beat, s-a întors la Secția I penală a instanței amintite începând cu data de 30 martie 2022și judecă inclusiv dosare în apel cu șoferi care au condus sub influența alcoolului.

În 2019, judecatorul Damian Dolache a fost condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. O sentință care a rămas definitivă după ce Secția Specială a retras apelul procurorilor.

El a rămas în continuare în funcția de magistrat la Curtea de Apel București, potrivit unei decizii date de Secția pentru judecători a CSM. „Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune eliberarea din funcție a domnului Dolache Damian, judecător la Curtea de Apel București, în temeiul art. 65 alin. 1 lit. f) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. (7 voturi în sensul că nu se impune eliberarea din funcție, 3 voturi în sensul eliberării din funcție)”, era decizia Secției pentru judecători din CSM din mai 2019.

Păstrat în funcție și plătit, chiar dacă a fost trimis în judecată. Citiți articolul complet AICI

Citit 1013 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.