„Lecţie de frăţie şi de solidaritate”, dată de aviatori

„Lecţie de frăţie şi de solidaritate”, dată de aviatori
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aviatorii dau o lecţie de frăţie, de solidaritate, de unitate la bine şi la rău, a afirmat, miercuri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în cadrul ceremoniei de celebrare a Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene Române, relatează Mediafax.

"Dragi aviatori, acolo sus, dumneavoastră sunteţi cei mai liberi oameni de pe pământ şi poate că fragilitatea percepută a vieţii vă face mai solidari, mai uniţi şi prin aceasta ne daţi şi nouă, celor rămaşi la sol, o lecţie de frăţie, de solidaritate, de unitate la bine şi la rău", a transmis Dîncu. Potrivit acestuia, piloţii militari şi personalul navigant "îşi pun în pericol viaţa, în fiecare clipă, într-o meserie care a devenit pentru ei pasiune şi vocaţie".

El a subliniat că Executivul de la Bucureşti "rămâne angajat în procesul de înzestrare a Armatei, atribuind Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziţie a 32 de aeronave F-16". "Un stat care nu îşi reconstruieşte politica de Apărare ţinând cont de configurările exterioare poate suferi fisuri uneori greu de reparat. Situaţia de securitate generată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, în vecinătatea Flancului estic al NATO, şi implicaţiile pentru securitatea euroatlantică necesită continuarea procesului de adaptare a posturii de descurajare şi apărare a Alianţei", a spus ministrul.

Prezent la ceremonie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a susţinut că, în actuala situaţie geopolitică, "cu un război absurd la graniţele României, despre care nimeni nu ştie când va înceta, rolul aviatorilor noştri a devenit mai important ca oricând".

În cadrul ceremoniei din Capitală, a fost înmânat Drapelul de luptă reprezentanţilor Bazei 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ciolacu a evidenţiat că această distincţie arată "rolul-cheie" pe care această bază îl are în actualul context de securitate.

Aproximativ 20 de aeronave militare, printre care F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-330, IAR-99 aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două aeronave de tip Eurofighter Typhoon, aparţinând Forţelor

Aeriene Regale ale Marii Britanii, au survolat cerul Capitalei, de Ziua Aviaţiei. Lor li s-au alăturat două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, două elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, două elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparţinând Tarom, precum şi patru aeronave Extra 300 aparţinând Aeroclubului României.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Aviaţiei, au fost survolate de aeronave militare următoarele localităţi: Adjud, Aiud, Alba-Iulia, Bârlad, Botoşani, Brăila, Caracal, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Focşani, Galaţi, Gherla, Groşii Ţibleşului, Luduş, Mediaş, Oneşti, Piatra Neamţ, Sighişoara, Suceava, Târgu Neamţ, Tecuci, Târgu Lăpuş, Târgu Mureş, Turda şi Vaslui.

Citit 947 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.