Indicele ROBOR, în scădere

Indicele ROBOR, în scădere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Indicele ROBOR a înregistrat o scădere ușoară în ultimele zile. Astfel, joi, 18 august, indicele bancar folosit în calculul dobânzilor pentru creditele în lei a ajuns la valoarea de 7,97%, în scădere față de 7,98%, cât valora miercuri, conform datelor publicate de BNR.
Tot joi, indicele ROBOR la șase luni, folosit pentru calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 8,12%, de la 8,13% miercuri, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni a fost cotat la 8,27% față de 8,28%.
Evoluția ROBOR este influențată de mai mulți factori printre care cei mai importanți se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piață și politica fiscală.
Indicele ROBOR din piaţa interbancară evoluează în general aproape de dobânda de politică monetară, însă în ultimele 4-5 luni acesta s-a decuplat.
Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România, citaţi de Mediafax, preconizează că indicele ROBOR la 3 luni va atinge 7,95% în următoarele 12 luni.Citit 451 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.