Două programe operaționale, monitorizate de Consiliul Național al IMM-urilor

Două programe operaționale, monitorizate de Consiliul Național al IMM-urilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista finală a candidaților declarați admiși în cadrul Comitetului de Monitorizare pentru Programele Operaționale Educație și Ocupare 2021-2027 și, respectiv, Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) anunță că a fost selectat pe primul loc, cu un punctaj maxim de 12 puncte, ca membru al acestui comitet, în cadrul domeniului „Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor”. Au mai fost admise candidaturile Blocului Național Sindical și Confederației Patronale Concordia.

„Selectarea CNIPMMR cu punctaj maxim reprezintă o confirmare a implicării proactive în susținerea politicilor publice adecvate pentru mediul socio-economic din România. Profesionalismul echipei CNIPMMR și al membrilor celei mai mari confederații patronale pentru IMM-uri a condus la aceste rezultate remarcabile. Vom continua la fel de implicați să sprijinim antreprenoriatul, să creăm programe pentru IMM-uri, pentru angajații din IMM-uri dar și pentru integrarea diverselor categorii sociale în viața economică”, a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Comitetul de monitorizare este o structură națională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu un rol decizional strategic în procesul de implementare a unui program operațional. Comitetul se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare pentru a examina implementarea programelor și progresele înregistrate în îndeplinirea acestora.

Bugetele celor două programe operaționale totalizează 8,46 miliarde de euro.

Citit 438 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.