Jumătate din medicii Spitalului Județean Suceava o apără pe doctoriţa acuzată că lua mită de la bolnavii de cancer

Jumătate din medicii Spitalului Județean Suceava o apără pe doctoriţa acuzată că lua mită de la bolnavii de cancer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aproape 100 de medici de la Spitalul Județean Suceava o susţin pe șefa Secției de Oncologie a instituţiei, Anca Dumitrovici Ababneh, care este acuzată că ar fi luat mită de la zeci de pacienți. "Eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință, pentru efortul și seriozitatea depuse pentru salvarea vieților lor", afirmă cei 96 de medici suceveni, care au semnat scrisoarea depusă la dosarul aflat în instanță.

Anca Dumitrovici Ababneh, reținută de procurori pe 19 ianuarie și plasată în arest la domiciliu pentru luare de mită, este acuzată, conform Parchetului Tribunalului Suceava, că în perioada aprilie 2022 - ianuarie 2023, ar fi cerut și primit, în mod repetat, diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei sau 50 de euro) sau alte bunuri (miere, cașcaval, cafea, bomboane, brânză) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținători ai acestora. "Banii și produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit", mai spun procurorii.

Înregistrările video realizate de anchetatori arată că Anca Dumitrovici Ababneh ar fi primit bani de la pacienți sau de la membri ai familiilor acestora la fiecare 10-15 minute.

Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava are angajaţi 252 de medici, dintre care 96 au semnat scrisoarea de susţinere.

Citit 1264 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

 • postat de Bosorogu
  Miercuri, 01 Februarie 2023 18:07
  79.115.221.***
  In vremea ailaltă, CORUPTII erau vânzătorii, gestionarii, frizerie si coafeze -sub 10 ani de scoala- profesorii cu 20 și medicii cu peste 30. Proletariatul cu 7-8 clase sau exmatriculatii erau ... oripilați. Cand un instalator sau mecanic auto cereau șpagă de 10 ori treaba facuta era normal. Aveau salarii mai mari ca titratii, aveau haine de munca si case aproape imediat. Un profesor sau medic-dupa 10-15 ani. Dupa razmerita NOI MUNCIM NU GANDIM combinatie cu NU VREM BANI, VALUTA... au eliminat categoria sub 10 ani scoala ca fiind corupti. URA analfabetilor a stabilit corupti medicii si profesorii. Exista un român care să nu dea bacșiș? Nu cred. ESTE LEGAL LA OSPĂTARI, este imoral la titrati.
  0
  0
 • postat de Birsan
  Miercuri, 01 Februarie 2023 17:43
  5.13.132.***
  Din spirit de solidaritate. Macar acești oameni, chiar daca sunt hoți la rândul lor, nu sunt și ipocriți. Altfel nu se explică acest spirit de solidaritate dintre acești medici și colega lor pofticioasă. Să vă fie rușine și să dea bunul Dumnezeu să plătiți cu aceeași monedă toate nenorocirile pe care le faceți. Acei medici care au semnat scrisoarea de susținere ar trebui controlați de ANAF și prezentați publicului larg într-o listă a rușinii. RUSINICA măi golanilor, măi, voi aceea care ați mințit când ați făcut acel jurământ.
  0
  0
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 01 Februarie 2023 16:32
  5.2.205.***
  Pai normal ca o apara ca faceau parte si mancau toti din spaga primita.

  Astia sunt "eroii din linia 1".

  Si noi naivi credeam ca daca le facem salarii mari se opreste spaga si plecatul din tara. Nu s-a stopat nici una din ele.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.