Traficanți din patru județe s-au unit ca să vândă droguri

Traficanți din patru județe s-au unit ca să vândă droguri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

12 persoane din județele Galați, Brăila, Vrancea și Buzău sunt în atenția procurorilor DIICOT după ce, în ultimul an, au pus bazele unei rețele care s-a ocupat cu vânzarea de droguri de risc și mare risc. Membrii grupării acționau după reguli bine stabilite, unii ocupându-se cu importarea, alții cu stocarea și pregătirea pentru vânzare, iar alții cu distribuirea stupefiantelor, în special către consumatorii din Brăila și Buzău.

Piața de desfacere a drogurilor a și fost mobilul de la care au plecat anchetatorii, procurorii buzoieni organizând joi, 16 februarie, 21 de descinderi în locații din cele patru județe unde se presupune că locuiesc și activează membrii grupului infracțional. "În cauză, s-a reținut că, în perioada 2022-2023, pe raza județelor Buzău, Galați, Vrancea și Brăila, a acționat un grup infracțional organizat, format din 12 membri, care au procurat, transportat, depozitat, manipulat, ambalat şi comercializat, către consumatori din județele Brăila și Buzău, droguri de risc și mare risc și substanțe cu efecte psihoactive. Sunt puse în executare 12 mandate de aducere, suspecții urmând a fi conduși pentru audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău", au precizat reprezentanții DIICOT, la finalul perchezițiilor.

În locațiile verificate, anchetatorii au găsit droguri, în special canabis, dar și substanțe de culoare albă, ambalate în pliculețe pregătite a fi distribuite. La finalul audierilor, procurorii vor decide dacă și pentru câți membri ai grupării vor cere măsuri privative de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, ambele în formă continuată.

Citit 1099 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 15:38

1 comentariu

 • postat de Hăi rup. hăi rup....
  Vineri, 17 Februarie 2023 16:35
  109.166.137.***
  Ca odinioară cu ,,proletari din toate țările, uniți-vă'', azi, traficanți din toate județele, uniți-vă, merge ?
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.