Bani de la Guvern pentru minoritățile naționale. UDMR și Partida Romilor, cele mai mari sume

Bani de la Guvern pentru minoritățile naționale. UDMR și Partida Romilor, cele mai mari sume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Executivul alocă, miercuri, banii pentru organizațiile minorităților naționale, în valoare totală de 236,75 milioane de lei. UDMR primește cei mai mulți bani, respectiv 51,34 milioane lei, apoi Asociația Partida Romilor „Pro-Europa“, adică aproape 33,5 milioane de lei, relatează Mediafax.

„Asigurăm sumele necesare finanțării proiectelor destinate păstrării și promovării tradițiilor, limbii și culturii, a identității culturale și lingvistice ale cetățenilor români aparținând minorităților naționale. Discutăm de 235 de milioane, bani care vor fi alocați tuturor comunităților minorităților naționale”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

El menționează că este „un demers care are continuitate”. „Vom continua să ne menținem acest angajament. De asemenea, este componenta dialogului nostru politic și instituțional în conformitate cu angajamentele și demersurile care se întreprind la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește diversitatea culturală, împărtășirea valorilor și a tot ceea ce e legat de identitatea minorităților naționale”, a încheiat Ciucă.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, UDMR primește cei mai mulți bani, respectiv 51,34 milioane lei, apoi Asociația Partida Romilor „Pro-Europa“, adică aproape 33,5 milioane de lei. Guvernul alocă cei mai puțini bani pentru Asociația Italienilor din România RO.AS.IT., respectiv 4,32 milioane de lei.

Finanțarea organizațiilor minorităților naționale, a proiectelor și programelor interetnice a fost pe agenda discuțiilor de luni dintre Nicolae Ciucă și grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citit 623 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.