Șeful statului, din nou despre „dreptul de a fi parte din Schengen”

Șeful statului, din nou despre „dreptul de a fi parte din Schengen”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în conferința comună cu preşedintele Bulgariei, la Sofia, că România şi Bulgaria vor face tot ce pot să îngrădească migraţia ilegală, pentru a veni astfel în sprijinul partenerilor care suportă şi controlează mai greu acest fenomen, dar, în contrapartidă, au pretenţia să le fie recunoscut dreptul de a fi parte din Schengen. „Și sperăm ca în acest an să primim un vot pozitiv pentru acest lucru”, a spus Iohannis, citat de News.ro.

Preşedintele a precizat că „migraţia ilegală este cu totul şi cu totul altceva”. „Migraţia ilegală vorbeşte despre oameni care ilegal intră în Uniunea Europeană şi încearcă să treacă dintr-un stat în altul. Combaterea migraţiei ilegale are de-a face cu a îngrădi dreptul unor persoane, care nu trebuie să fie în Uniune, să intre în Uniune, respectiv, cei care au fost găsiţi că au intrat să fie gestionaţi corect şi ferm”, a spus preşedintele Iohannis și a ţinut să sublinieze că, „din motive politice, aceste două chestiuni sunt amestecate de unii politicieni europeni”. „Noi vom face tot ce putem să îngrădim migraţia ilegală, pentru a veni astfel în sprijinul partenerilor şi prietenilor noştri care suportă şi controlează mai greu acest fenomen. În contrapartidă, avem pretenţia să ne fie recunoscut dreptul de a fi parte din Schengen”, a mai spus Klaus Iohannis.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, autoritățile de la București au avansat în ultima perioadă posibilitatea ca aderarea la Schengen să fie pe agenda Consiliului JAI în luna septembrie, când președinția UE va fi deținută de Spania.

Citit 520 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.