Bani falși eliberaţi de bancomatele unei bănci din București

Bani falși eliberaţi de bancomatele unei bănci din București
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bancomatele unei bănci din București au fost încărcate cu bancnote de 500 de euro false. DIICOT a demarat o anchetă în acest caz. Oamenii legii fac cercetări într-un dosar deschis pentru constituire de grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

"La data de 3 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune", a anunţat IGPR. Oamenii legii au făcut publice și imagini cu presupuşii autori ai faptelor în timp ce intrau în sediul unităţii bancare, potrivit news.ro.

Conform anchetei poliției, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu aproximativ 240.000 de euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a trei zile, de banconte euro false. Conform sursei citate, "banii" fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, cunoscut la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât şi pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber.  Poliștii DIICOT au dus deja la audieri două persoane, suspecte în acest caz", au declarat surse din cadrul IGPR, pentru Digi 24.

 

Citit 710 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.