Scandalul palmierilor din centrul Bucureştiului, un subiect "fumat" de 14 ani la Galaţi
Foto: Libertatea

Scandalul palmierilor din centrul Bucureştiului, un subiect "fumat" de 14 ani la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un scandal a izbucnit în Bucureşti, după ce primarul sectorului 3 Robert Negoiță a plantat palmieri în Piața Unirii din București, iar acțiunea lui este contestată de Primăria Capitalei, prin vocea primarului general Nicuşor Dan, potrivit digi24. Municipalitatea susține că nu i s-a cerut acordul și nici nu vrea palmierii acolo, drept pentru care arborii exotici plantaţi au fost înlăturaţi şi transportaţi cu camioanele în faţa sediului Primăriei Sectorului 3. Primarul Robert Negoiță spune că e vorba despre copaci aclimatizați, care au costat mai puțin de o mie de lei bucata.

Dincolo de aberaţia unui asemenea subiect de polemici politice, în condiţiile în care Capitala are o grămadă de probleme mult mai arzătoare, cum ar fi incapacitatea de a asigura apă caldă şi căldură, mizeria din zona centrală şi numărul tot mai mare de persoane de fără adăpost sau blocajele din trafic şi lucrările de calitate îndoielnică la pavaje şi străzi, nu ne-a scăpat un aspect de similitudine cu o situaţie pe care Galaţiul a "fumat-o", să spunem aşa, cu mulţi ani în urmă, mai precis vreo 14. Vă amintiţi, cu siguranţă, de cei şase palmieri achiziţionaţi de Primăria Galaţi şi care au decorat, pe rând, scuarul de pe Brăilei, parcul de la Elice şi rondoul de la Piaţa Energiei, fiind scoşi toamna, duşi prin sere sau, la un moment dat, chiar în sediul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", pentru a ierna în siguranţă. Scandal a fost şi atunci, la Galaţi, unii fiind de părere că se puteau face alte lucruri cu banii, vreo 2.500 de lei de căciulă de palmier, cheltuiţi pentru plantele exotice care nu aveau nicio şansă de supravieţuire în sezonul rece dominat la noi de viscolul venit de la Est. 

Palmierilor gălăţeni li s-a cam pierdut urma între timp, poate ne spune municipalitatea sau Gospodărire Urbană ce s-a petrecut cu ei. Între timp, uite că, în Capitală, nişte fraţi de-ai lor mai binecrescuţi zac acum, scoşi din pământ pentru ambiţia politică a unor primari care nu par să se fi gândit, nici unul, nici celălalt, că de cumpărat, din bani publici s-au cumpărat palmierii şi logic era să fie valorificaţi cumva. Ok, nu exista aprobare pentru plantarea lor? Bine, dar pune-i, frate, în ghivece şi vezi poate le găseşti un cumpărător, să astupi gaura la buget. Ce ştiu eu, uite, la Therme Bucureşti ar fi un loc bun pentru încă nişte plante exotice, nu? Sau, în cel mai rău caz, se puteau dona Grădinii Botanice din Bucureşti. Dar, evident, o asemenea manevră nu mai atrăgea televiziunile, nu mai era subiectul discutat pe toate părţile la ore de vârf, nu?

Citit 1516 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2023 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.