PSD caută și alți vinovați în scandalul „azilelor groazei”

PSD caută și alți vinovați în scandalul „azilelor groazei”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După demisii și validarea altor persoane la ministere

Deputatele PSD Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu au fost validate, luni, de conducerea PSD să preia Ministerul Familiei, respectiv Ministerul Muncii. Cele două posturi sunt vacante după demisiile Gabrielei Firea și Marius Budăi în scandalul ”azilele groazei”. Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit, luni dimineaţă, într-o şedinţă pentru a valida decizia privind nominalizările la ministerele Muncii şi Familiei. „(...) doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică, dar şi cu activitate în Parlament”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la finalul ședinței de la PSD.

În plus, social-democrații i-au cerut, tot luni, Ralucăi Turcan să facă un pas în spate după ce, în timpul mandatului său de ministru al Muncii, a acreditat unul dintre azilele groazei din Voluntari. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a cerut acest lucru Ralucăi Turcan pentru că ar fi „un gest de demnitate politică”. „Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit al groazei la sfârşit”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, după şedinţa conducerii partidului.

De asemenea, USR Sibiu i-a cerut Ralucăi Turcan, printr-un comunicat de presă, să „își ceară scuze întregului popor, familiilor și bătrânilor afectați de abuzurile din comuna Voluntari și să dispară, apoi, din politica românească”. „Raluca Turcan a fost, nici mai mult, nici mai puțin, ministrul care a avizat în 2021 deschiderea azilelor de tortură a bătrânilor, deschise sub atenta supraveghere a clanurilor din Voluntari, Ilfov, acolo unde domnește cuplul Pandele – Firea”, a transmis USR Sibiu.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că partidul nu are motive să ceară vreunui liberal demisia pentru că nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică, iar Raluca Turcan a răspuns atacurilor, pe pagina sa de Facebook, precizând că în momentul în care a semnat pentru unul din centrele pentru bătrâni din Voluntari toate documentele erau în regulă.

Citit 394 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2023 16:45

1 comentariu

  • postat de Un cetatean indignat
    Luni, 17 Iulie 2023 17:29
    5.13.168.***
    Tot acest scandal are iz politic marca PSD. Cum se face ca unele Azile au avut 27 de controale intr-un an si pe ale PSD-istei nu le-a controlat nimeni timp de 3 ani ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.