Aplicație InfoCons pentru vacanțe fără probleme

Aplicație InfoCons pentru vacanțe fără probleme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

InfoCons pune la dispoziţie lista unităţilor de cazare autorizate din România, agenţiile de turism autorizate din România, precum şi unităţile de alimentaţie publică autorizate din România, prin intermediul unei aplicaţii gratuite.

"Indiferent de locaţie, trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece timpul liber sau vacanţa respectă criteriile de clasificare conform legii şi, de asemenea, să ne asigurăm că locaţia este autorizată, iar clasificarea obţinută corespunde. În acest sens, aplicaţia gratuită InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu listele actualizate ale unităţilor de cazare, agenţiilor de turism şi unităţilor de alimentaţie publică", se arată într-un comunicat al InfoCons, citat de Agerpres.

Prin accesarea secţiunii "Verifică firmă turism", disponibilă în cadrul aplicaţiei, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic informaţii cu privire la acesta.

Potrivit InfoCons, în România sunt în prezent 21.177 de unităţi de cazare autorizate, de diferite tipuri. De asemenea, pentru 2.943 de unităţi de cazare certificatul de clasificare a fost radiat, iar pentru alte 6 certificatul a fost retras.

În România sunt 2.845 de agenţii de turism licenţiate, însă sunt şi 59 de agenţii a căror licenţă a fost radiată, iar pentru 6 agenţii de turism licenţa a fost retrasă.

Structurile de primire turistică care au funcţii de alimentaţie publică clasificate sunt în număr de 8.233, dar sunt şi 7 astfel de structuri cărora le-a fost retrasă clasificarea şi 1.764 de structuri pentru care licenţa a fost radiată.

Citit 463 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.