Vreme caldă, plăcută, în următoarele două săptămâni

Vreme caldă, plăcută, în următoarele două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea va fi caldă în următoarele zile la nivelul întregii ţări, însă, de la jumătatea acestei săptămâni, regimul termic va fi, în medie, apropiat de normalul climatologic la perioadei, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa în aproape tot intervalul de prognoză, pe parcursul următoarelor două săptămâni (11 - 24 septembrie), conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, în Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului, iar media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 26 de grade, în prima zi, până spre 29 - 30 de grade, în zilele de 13 şi 14 septembrie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea la 24 de grade (în 16 septembrie), însă pentru perioada 17 - 24 septembrie este prognozată o medie regională a maximelor ce se va situa în jurul a 26 de grade. În privinţa minimelor termice, creşterea de temperatură va fi semnificativă în primele zile, de la o medie de 10 - 12 grade până spre 14 - 16 grade, la mijlocul lunii septembrie, iar până la finalul perioadei acestea vor fi în general de 13 - 14 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 14 - 17 septembrie.

Și în Dobrogea, pe parcursul intervalului de prognoză vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Media regională a valorilor termice diurne va fi în jurul a 26 de grade, dar în partea continentală a regiunii vor fi 28 - 31 de grade, îndeosebi pe 13 şi 14 septembrie. Creşterea de temperatură se va resimţi la începutul intervalului la valorile de temperatură minimă, acestea urmând să crească de la 12 - 13 grade, până spre 18 grade, apoi până la finalul perioadei acestea vor fi în general de 16 - 17 grade. Ploi locale sunt prognozate în perioada 15 - 17 septembrie.

Citit 569 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2023 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.