Alertă! MApN a descoperit noi fragmente de la o dronă militară

Alertă! MApN a descoperit noi fragmente de la o dronă militară
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un elicopter al armatei române a descoperit miercuri noi fragmente ce par să fie de la o dronă militară, informează Ministerul Apărării Naționale. Anunțul vine după ce, dimineață, ISU Tulcea a transmis că a primit două apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele MAPN s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufăru și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”, spune MApN.

Localitatea Nufăru se află la 14-15 km de cele mai apropiate puncte de granița cu Ucraina, iar Victoria la 17-18 km de frontieră. Nufăru este la 10 km de centrul municipiului Tulcea.

„Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor. Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren”, a mai spus ministerul Apărării.

Un atac cu drone rusești ce a avut loc în noaptea de marți spre miercuri a avariat infrastructura portuară din portul Izmail și a rănit cel puțin șapte persoane, dintre care trei în stare gravă, a declarat guvernatorul regiunii Odesa Oleh Kiper.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că 32 din cele 44 de drone Shahed de fabricație iraniană pe care Rusia le-a lansat în Ucraina în cursul nopții au fost distruse. „Ținta principală a fost partea de sud a regiunii Odesa - infrastructura portuară a regiunii", a precizat sursa citată.

Autoritățile române au trimis și un mesaj RO-Alert în 8 localități din județul Tulcea, aflate în apropierea graniței cu Ucraina.

Citit 1261 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2023 15:31

4 comentarii

  • postat de Ivan
    Joi, 14 Septembrie 2023 07:20
    82.79.117.***
    Eu i-as pune pe proiectantii si constructorii adaposturilor antiaeriene montate in jud. Tulcea sa faca teste live, ca la poduri: ei in adapost si altii tragand cu rachete in adapost.
    0
    0
  • postat de Pt ucraina inainte ...sau nu aveti curaj??????
    Joi, 14 Septembrie 2023 02:17
    108.245.201.***
    Eu nu inteleg ce mai asteptati , mergeti la lupta -nato va sustine " viguros " ..alde 'slava" va iubesc ...bum bum toba bate mergem la razboi ...datii drumu' ce drak mai asteptati ????
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 13 Septembrie 2023 22:59
    5.13.161.***
    Fara NATO suntem in posteriorul GOL! Armata n umai avem... avem ARMATE DE DISTRIBUITORI DE DROGURI, PACANISTI SI WEBCEATISTE IN TOP 10 PE XH..... si Xv... in REST ARMATE DE BUJETARI SI BU?JETARISTE! ATAT! In rest... epoleti de carton gen nastase, turcescu...
    Ce-a facut tara pentru NOI? NE-A GONIT!
    0
    0
  • postat de Galatean
    Miercuri, 13 Septembrie 2023 16:06
    89.137.226.***
    Alergam pe faleza miercuri dimineata, pe la 5 fara ceva, cand, ce aud?, RO- alert, vezi ca o sa cada obiecte din cer.
    Ma uit eu,si, da, vad niste lumini miscatoare printre stelele cerului, avioane cred, sau mai stii?, drone ce se indreptau spre est, si, dupa cateva ore, da,drona cazuta langa Tulcea
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.