Restricţii de zbor între Sulina şi Galaţi, până la înălţimea de 4.000 de metri

Restricţii de zbor între Sulina şi Galaţi, până la înălţimea de 4.000 de metri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România a extins restricţiile de zbor în spaţiul aerian limitrof graniţei cu Ucraina, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spaţiului aerian naţional, până la înălţimea de 4.000 de metri. Până acum, restricţiile vizau înălţimea de 1.000 de metri, pe o adâncime de 8 kilometri. Aeronavele de stat şi cele ale SMURD nu sunt afectate de această decizie şi nici activitatea de pe Aeroportul Tulcea.

"Începând de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spaţiului aerian naţional, au impus restricţii suplimentare de zbor în spaţiul aerian limitrof graniţei cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina şi Galaţi, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spaţiului aerian naţional, până la înălţimea de 4.000 m", a anunţat Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că notificarea privind suplimentarea restricţiilor de zbor a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autorităţile aeronautice competente civile şi militare.

"În aceste zone restricţionate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepţia aeronavelor de stat (inclusiv SMURD şi aeronavele aflate în situaţii de urgenţă)", a mai precizat ministerul.

"Pe fondul intensificării atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricţiilor, pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spaţiului aerian. Menţionăm că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate", au mai transmis oficialii Ministerului Apărării.

Primele restricţii de zbor în spaţiul aerian limitrof întregii graniţe cu Ucraina au fost impuse în luna mai 2022, după declanşarea războiului din Ucraina, pe o adâncime de 8 km în interiorul spaţiului aerian naţional, până la înălţimea de 1.000 m.

Citit 756 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 09:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.