Dosar penal deschis după explozia de pe Autostrada Moldovei

Dosar penal deschis după explozia de pe Autostrada Moldovei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliția Vrancea a informat că a fost deschis un dosar penal în urma exploziei urmate de incendiu de pe Autostrada A7, din județul Vrancea, în urma căreia patru oameni au murit și cinci au fost răniți. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă. Transgaz spune că nu au fost respectate condițiile din avizul emis la începerea lucrărilor.

Explozia urmată de incendiu din zona Călimănești a fost anunțată, joi dimineață, la ora 01.12, în dispeceratul IPJ Vrancea, prin apel la 112. A fost sesizat un incendiu puternic în apropiere de Drumul Național 2 E85. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, care au constatat că incendiul se manifesta în zona în care se efectuau lucrări la autostradă, potrivit Mediafax.

Patru oameni au murit și cinci au fost răniți. Victimele erau angajați ai societății care executa lucrările la Autostrada Moldovei. Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" din București, respectiv, Spitalul Clinic de Urgență București.

Directorul adjunct al Transgaz Zona Est, Cristian Schmidt, a afirmat joi, că incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că, în timpul lucrărilor la autostrada A7, nu au fost respectate condițiile din avizul emis de societate la începerea proiectului.

"În fiecare zi, avem echipe de la sectorul Tecuci în teren, care verifică conducta. Conform avizului nostru de principiu care a fost dat la demararea proiectului, au fost stipulate o sumedenie de articole privind ceea ce trebuie făcut în zonele de protecţie a conductei magistralei. Lucru care nu s-a întâmplat. Nu au fost respectate condiţiile din avizul emis de Transgaz la începerea proiectului", a declarat, pentru Agerpres, Cristian Schmidt.

Potrivit acestuia, atât adâncimea la care este amplasată conducta în zonă, cât şi presiunea sub care era ţinută conducta la momentul exploziei sunt conforme normelor în vigoare. "Normele noastre de amplasare sunt între 1 şi 1,2 metri de la generatoarea superioară a conductei până la suprafaţa pământului, în funcţie şi de relief. De asemenea, presiunea maximă admisă pe conductă este de 45 de bari. Era o problemă dacă aveam depăşită această presiune maximă de 45 de bari, dar noi aveam undeva la 35 de bari la producerea incidentului", a precizat Cristian Schmidt.

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat joi, la locul exploziei de la Călimăneşti, că adâncimea magistralei de gaze nu ar fi fost cea corespunzătoare.

Citit 688 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 17:00

1 comentariu

  • postat de Ion
    Joi, 21 Septembrie 2023 18:27
    5.13.168.***
    Arafat? Primarul localitatii? Administratorul firmei? Fratii Tate? Simona Halep? Ponta? Drogurile?.... nu se poate, TREBUIE sa gasim un vinovat de serviciu! Sosoaca nu era deja acolo?
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.