Boloș: „Nu se pune problema naţionalizării Pilonului II”

Boloș: „Nu se pune problema naţionalizării Pilonului II”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, referitor la amendamentul la legea privind măsurile fiscale care prevedea o naţionalizare a Pilonului II de pensii, că este vorba despre „un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară”, relatează news.ro.

Întrebat dacă s-a lămurit cine a formulat acel amendament şi despre faptul că economistul Cristian Socol, preşedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului Român de Contragarantare, a anunţat că îi va da în judecată pe toţi cei care amintesc de implicarea sa în redactarea acelor amendamente controversate, ministrul Boloş a reiterat că acel amendament „nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial”.

„Am spus şi spun şi acum. Acel amendament nu a luat calea oficială, nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial. Dacă în această perioadă toate ideile pe care le-am primit, toate soluţiile venite din partea celor care au contribuit la acest pachet de măsuri, le puneam în aplicare, atunci ajungeam la un pachet de legi care nu se potrivea cu ceea ce avem nevoie pentru sustenabilitatea financiară a României. Cred că ar fi necesar să oprim aceste discuţii privind acest subiect aici. Nu se pune problema Pilonului II de pensii, nu se pune problema naţionalizării şi a tuturor bazaconiilor care au apărut în spaţiul public”, a afirmat Marcel Boloş.

Chestionat de ce face scut în jurul persoanei care a scris amendamentul respectiv şi nu spune cine este persoana, ministrul Finanţelor a răspuns: „Repet, dacă era un document care căpăta caracter oficial, dacă era o procedură parlamentară care se derula, atunci aş fi înţeles. Dar discutăm despre un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară”, a completat Boloş.

Ministrul a precizat, marţi seară la Antena 3 CNN, că banii cotizaţi de cei peste opt milioane de salariaţi din România la fondurile private de pensii „acolo rămân”. El a catalogat drept „soră cu nebunia” încercarea de introducere a unui amendament care să permită naţionalizarea acestui pilon de pensii în care sunt adunate fonduri care depăşesc 100 de miliarde de lei.

Citit 543 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 17:03

1 comentariu

  • postat de marr
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 20:07
    86.124.201.***
    ...Politicienii sunt cu ochii pe noi (banii din cont/pensie ) si Tanjesc sa ne Jumuleasca si mai si !!
    Au vandut ce era de vandut - fabrici/terenuri/proprietati/teren arabil-forestier ..si acum a mai ramas BUGETUL si banii nostri ...de prin Conturi . Politicienii... ca niste LUPI .
    2
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.