Cultură de canabis în Timiș, cu sistem de irigații și supraveghere video

Cultură de canabis în Timiș, cu sistem de irigații și supraveghere video
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii şi procurorii au descoperit, în zona rurală a judeţului Timiş, o cultură de canabis, care se întindea pe o suprafaţă de patru mii de metri pătraţi şi care se afla într-o zonă cu vegetaţie deasă, în apropierea unui râu. Cultura era supravegheată cu camere video, atât pentru identificarea unor hoţi sau rivali, cât şi pentru observarea prezenţei poliţiei. 

“Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.  Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri”, a anunţat IPJ Timiş. 

Poliţiştii au precizat că pentru asigurarea culturii, “bănuiţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei,  în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa poliţiei”. Anchetatorii au mai stabilit că, de la sfârşitul lunii septembrie, alţi doi bănuiţi, care ar fi aflat despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţul Timiş.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate cantităţile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Citit 605 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2023 19:03

1 comentariu

 • postat de marr
  Vineri, 06 Octombrie 2023 20:28
  86.124.201.***
  Agricultura 2.0 .
  Si saraci , si fara bani ...America de Sud scrie pe noi .
  Maine-poimaine auzim ca pe langa o padure s-a prins/gasit un Urs Drogat .
  0
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.