Temperaturi mai ridicate și ploi mai multe decât de obicei, în următoarea lună

Temperaturi mai ridicate și ploi mai multe decât de obicei, în următoarea lună
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Meteorologii au actualizat prognoza şi anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pentru următoarele patru săptămâni, dar și mai multe ploi decât de obicei, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 16-23 octombrie, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice în toată ţara, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a ţării, dar deficitar în sud-vest, vest, est şi sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 23-30 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, mai ales în cele vestice, sudice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale şi mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de normal în cea mai mare parte a ţării, cu un uşor excedent în zonele montane.

În săptămâna 6-13 noiembrie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în toate regiunile.

Citit 850 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.