Șoferi cu mințile pierdute, depistați în weekend

Șoferi cu mințile pierdute, depistați în weekend
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai mulți conducători auto au fost descoperiți la volan în stări incompatibile cu șofatul, pe străzi din județul Galați, la finele săptămânii trecute. S-a confirmat astfel, din nou, că băutul sau consumul de substanțe psihoactive și conducerea de vehicule sunt două obiceiuri inseparabile pentru șoferi de toate vârstele și cu diverse niveluri de experiență în trafic.

Primul șofer prins beat în municipiul Galați a fost un pechean, aflat la volanul unei autoutilitare. Oprit în zona Barierei Traian, bărbatul a fost testat pentru alcool, etilotestul arătând o valoare în aerul expirat de 0,97 la mie. Nu a mai fost lăsat să își continue drumul, fiind dus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, și mai apoi la poliție, unde i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Asta l-ar putea costa nu doar permisul, ci și libertatea, fiind pasibil de o pedeapsă cu închisoarea între 1 și 5 ani.

La aceleași riscuri este expus și un bărbat de 34 de ani, din Tulcea, oprit de un echipaj al Secției 3 în zona trecerii de cale ferată aflată pe DN 22B. Bărbatul avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,67 la mie, ceea ce l-a recomandat pentru probe biologice în vederea stabilirii valorii reale.

Un tânăr de 21 de ani este cel de-al treilea "membru" al tripletei de șoferi turmentați. Originar din Matca, acesta a fost supus unui control al poliției pe DJ 251. Nu băuse, rezultat confirmat de verificarea cu etilotestul. În schimb, consumase substanțe psihoactive, aparatul Drugtest reacționând pozitiv la un compus care va trebui confirmat în urma analizelor de laborator. Cel puțin până la sosirea verdictului medico-legal, tânărul a rămas pieton și este cercetat pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Citit 3967 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 21:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.