Percheziții la Baia Mare, după fuga lui Cherecheș

Percheziții la Baia Mare, după fuga lui Cherecheș
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai multe percheziţii au fost efectuate, joi, în municipiul Baia Mare, în dosarul care vizează fuga din ţară a primarului Cătălin Cherecheş, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania. Acesta a fugit din ţară, prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude. Potrivit Poliției de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară vineri dimineață, la ora 07.49, folosind cartea de identitate a unui văr, născut în 1988 și care locuiește într-o țară din Europa.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în Ungaria a autovehiculului în care se afla Cherecheș.

După fuga edilului băimărean, șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis. De asemenea, a fost demis și șeful IPJ Maramureș și a fost schimbată conducerea Academiei de Poliție.

Citit 606 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.