Șapte români din zece declară că au rude în străinătate

Șapte români din zece declară că au rude în străinătate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape 70% dintre români declară că au rude în străinătate, mai mulţi decât în urmă cu 10 ani, şi aproape 20% dintre aceştia spun că rudele din străinătate le trimit bani, în urmă cu 10 ani procentul fiind dublu, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda News.ro. De asemenea, în opinia a 68,1% dintre cei chestionaţi, cei plecaţi în străinătate contribuie mult la nivelul de trai al românilor. Procentul celor care consideră că românii din străinătate ar trebui să aibă dreptul de a vota la alegerile din România a crescut de la 74,9% în iunie 2013, la 84,4% în prezent.

Declară că au rude plecate în străinătate mai ales: persoanele cu educaţie primară, locuitorii din urbanul mic, cei din regiunile estice sau Sud-Vest Oltenia, relevă analiza socio-demografică. De asemenea, tinerii sub 30 de ani, cei inactivi potenţial activi şi locuitorii din rural declară într-o proporţie mai ridicată decât celelalte categorii că rudele din străinătate le trimit bani.

"Pe fondul creşterii în ultimii 10 ani a ponderii românilor care declară că au rude în străinătate, a crescut semnificativ şi ponderea celor care cred că românii plecaţi în străinătate contribuie mult la nivelul de trai al românilor din ţară, chiar dacă procentul celor care declară că au rude în străinătate care le trimit bani a scăzut faţă de 2013. Recunoaşterea contribuţiei românilor din diaspora la nivelul de trai al românilor vine însoţită de creşterea spriijinului pentru ideea că românii din străinătate ar trebui să aibă dreptul de a vota la alegerile din România", a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Citit 507 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 16:19

1 comentariu

  • postat de marr
    Luni, 18 Decembrie 2023 20:00
    86.124.203.***
    Dar de ce ...si pentru Ce/Cine sa mai voteze in Romania ?!
    Ca ptr bunastarea/prosperitatea lor Nu(se intampla) . Deci , ptr Cine/ce Voteaza Romanii ? Ptr Salariile/Posturile si Prosperitatea Politicienilor ? Incet-incet ne apropiem de nivelul de saracie din epoca Ceausescu .
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.