Ancheta de la "Ferma Dacilor", extinsă

Ancheta de la "Ferma Dacilor", extinsă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Procurorii Parchetului Tribunalului Prahova au anunțat, marți, că s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu privind situația juridică a pensiunii "Ferma Dacilor", mistuită de un incendiu puternic în care au murit opt oameni. În acest caz au loc mai multe percheziții, inclusiv la adresa administratorilor pensiunii, conform Hotnews.

Au fost făcute opt percheziții la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul șapte persoane fizice și au fost emise și puse în executare șase mandate de aducere pentru persoane ce au calitatea de administratori ai firmei care deține pensiunea. Au fost ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice.

Vizați de anchetă sunt și fostul și actualul primar ai comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, dar și un funcționar din Primărie, conform unor surse judiciare citate de News.ro. În aceeași zi, prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu, declara că a solicitat Primăriei toată corespondența cu firma care administrează complexul, în contextul în care reprezentanți ai administrației locale susțineau că au încercat să facă verificări, dar nu au fost primiți.

Cornel Dinicu, patronul pensiunii "Ferma Dacilor" din localitatea Tohani, a scris pe Facebook o "spovedanie publică", în care vorbește de viața sa, despre familie, de încercările în afaceri și reiterează că focul a fost pus de "o mână criminală", așteptându-se să fie arestat după înmormântarea fiului său, decedat în incendiu.

Şapte oameni - trei copii și patru adulți - au murit în incendiul care a cuprins pensiunea, în timp ce o a opta victimă este căutată în continuare. Pensiunea a funcționat timp de un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

Conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență a prezentat, vineri, primele concluzii în urma controlului făcut după tragedie, care a scos la iveală nereguli grave la ISU Prahova. Centrala de alarmare în caz de incendiu nu era funcțională, iar în 2019, pensiunea ar fi trebuit închisă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. O altă concluzie este că prim-adjunctul șefului ISU Prahova, care a controlat pensiunea, modifica planurile de control în funcție de propriile interese.

Citit 637 ori Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2024 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.