Șeful Armatei cere o lege pentru pregătirea populației

Șeful Armatei cere o lege pentru pregătirea populației
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Noul șef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, aflat în funcție din noiembrie 2023, avertizează că Armata României nu are legea necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina și nici pentru a acționa proporțional cu pericolele militare existente, potrivit HotNews.

Generalul Vlad s-a declarat "mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare". "Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți", a spus șeful Armatei, la Europa Liberă.

El a spus că este necesară adoptarea rapidă a unei legi care să permită învățarea voluntară a bărbaților și femeilor de până în 35 de ani să tragă cu arma sau să-și facă o decontaminare, subliniind că renunțarea la obligativitatea serviciului militar "a adus un deficit nu doar pentru România, ci pentru toate țările din NATO".

Potrivit generalului Gheorghiță Vlad, în Armata României există în jur de 80.000 de militari profesioniști, față de circa 120.000, cât ar fi necesar. 6.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării numai în 2023. El a spus că baza de rezerviști a rămas la nivelul anului 2007, ceea ce înseamnă că este vorba despre oameni de 48-50 de ani: "Imaginați-vă o persoană la 50 de ani cu o raniță de 80 de litri în spinare".

Citit 676 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 18:33

1 comentariu

  • postat de Aad
    Joi, 01 Februarie 2024 19:38
    70.25.40.***
    Daca ar lua toti generalii si specialii din armata, nu ar mai avea nevoie de alti "incorporabili".
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.