Marcel Ciolacu se va întâlni cu Giorgia Meloni, premierul Italiei

Marcel Ciolacu se va întâlni cu Giorgia Meloni, premierul Italiei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni în această lună la Roma cu Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru a Italiei, în contextul unei ședințe comune a celor două Guverne, dar și al unui forum economic româno-italian, unde vor participa peste 100 de firme din domenii precum energie, infrastructură mare și apărare, relatează HotNews.ro.

Premierul Ciolacu a avut vineri, 2 februarie, o întâlnire, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Alfredo Maria Durante Magnoni, în contextul apropiatei ședințe comune a celor două guverne, care va avea loc la Roma în perioada 14-15 februarie 2024.

”Reuniunea celor două Guverne este încă un prilej excelent să lucrăm împreună pentru cetățenii noștri și pentru a oferi noi pârghii de colaborare investitorilor din România și Italia. (...) Aprofundarea cooperării economice și atragerea de investiții italiene în România sunt priorități ale relației bilaterale”, a afirmat vineri premierul Marcel Ciolacu.

Discuțiile s-au concentrat asupra agendei bilaterale, temelor europene și securității regionale, un subiect de primă importanță fiind cooperarea economică între cele două state.

În marja ședinței comune de guvern va avea loc și Forumul economic româno-italian, cu participarea a peste 100 de firme din domenii precum energie, infrastructură mare și apărare. Italia este al doilea partener comercial al României, a doua piață de destinație a exporturilor românești și a doua țară de origine a importurilor în țara noastră. În cursul anului trecut s-a înregistrat un nivel record al comerțului bilateral de peste 20 de miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată în istoria schimburilor bilaterale.

Citit 499 ori Ultima modificare Duminică, 04 Februarie 2024 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.