Judecătoarea din dosarul Pascu, cercetată disciplinar

Judecătoarea din dosarul Pascu, cercetată disciplinar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din ziua de joi la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19 august 2023.

"Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată în comunicatul Inspecţiei Judiciare.

Procesul în dosarul în care este cercetat penal Vlad Pascu s-a amânat joi, următorul termen de judecată fiind stabilit de Judecătoria Mangalia pentru data de 14 martie.

După terminarea şedinţei, tatăl unuia dintre tinerii morţi în accident a afirmat că judecătorul a întrebat dacă băiatul său este în sală. "M-a întrebat dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul", a relatat acesta. De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătorul părea că a venit nepregătit la şedinţa de judecată şi mesteca gumă.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia unuia dintre tinerii care au murit în urma accidentului rutier, a afirmat că unul dintre apărătorii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul de joi pentru că este la o acţiune de protest alături de avocaţi din Baroul Bucureşti.

"Se pare că de ultim moment a apărut o cerere prin care unul dintre cei doi avocaţi pe care îi are Vlad Pascu s-a retras din dosar, adică a denunţat mandatul, adică nu mai are contract de asistenţă juridică. (...) Unul dintre colegii noştri care îl apără pe Vlad Pascu a depus cerere la dosar prin care susține că se află în formă de protest şi atunci nu o să fie prezent aici, solicitând termen undeva după 29 februarie. Ne aducem aminte că au fost nişte nemulţumiri, inclusiv din partea avocaţilor, cu privire la sistemul judiciar, şi s-a adoptat o hotărâre la nivel de Barou Bucureşti, pe care colegul nostru a îmbrăţişat-o", a spus Cuculis.

El a adăugat că a solicitat termen de judecată şi pentru a se dezbate cererea pe care a formulat-o privind schimbarea încadrării juridice "a faptei din ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, vătămare corporală şi bineînţeles conducere sub influenţa substanţelor interzise, în omor calificat şi tentativă la omor calificat".

Potrivit avocatului, amânarea termenului de judecată în dosar este în folosul lui Vlad Pascu pentru că "a scăpat de încă un termen în care trebuia să se confrunte cu opinia publică, cu cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei".

Tot joi, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, magistraţii respingând contestaţia formulată împotriva acestei măsuri.

Citit 559 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 17:20

1 comentariu

 • postat de Columbia .....
  Vineri, 23 Februarie 2024 18:23
  108.245.201.***
  Caracas ...? Cartagena ..? Ati ajuns mai rau ca aia !!!!! Oare judecatorul respectiv va avea si el/ea pensie speciala ???
  0
  4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.