Primele obligațiuni verzi emise de un municipiu din România

Primele obligațiuni verzi emise de un municipiu din România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că marţi, 5 martie, de la ora 10:00, va fi deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare cu ocazia debutului la bursă al primelor obligaţiuni municipale verzi emise de Primăria Reşiţa. Potrivit Mediafax, emisiunea de obligaţiuni s-a desfăşurat în cadrul unui plasament privat, încheiat în luna noiembrie a anului trecut. Suma atrasă de la investitori a fost de 8,8 milioane de euro. Iniţial, municipiul Reşiţa voia să atragă 17 milioane de euro.

Obligaţiunile au o maturitate de 10 ani şi o dobândă la nivelul EURIBOR la şase luni plus o marjă fixă, ce nu a fost anunțată încă, în funcţie de interesul investitorilor. Prin atragerea sumei, primăria reşedinţei judeţului Caraş-Severin vrea să susţină planurile de dezvoltare ale oraşului, care includ reconstruirea unei linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie, cumpărarea a zece autobuze electrice şi altele.

La plasamentul demarat pe 5 noiembrie au putut participa inclusiv investitori de retail. Municipiul Reşiţa a scos la vânzare 172.000 de obligaţiuni la 100 de euro fiecare.

Pe lângă Reşiţa, au mai fost aprobate alte două emisiuni de obligaţiuni municipale, de către Primăria Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Cluj. De asemenea, sectoarele 3 şi 4 ale Capitalei şi Consiliul Judeţean Prahova iau în calcul acest tip de listări, scrie Ziarul Financiar.

Citit 458 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.