Românii consideră că războiul este periculos pentru ţară

Românii consideră că războiul este periculos pentru ţară
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mult de trei sferturi dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România, iar în acest context peste jumătate sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

76% dintre români consideră că războiul din Ucraina este periculos pentru România, în timp ce 21,7% sunt de părere contrarie, iar  2,3% nu știu sau nu răspund.

Votanţii PSD-PNL şi ai AUR, femeile, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educație superioară, "gulerele albe", angajaţii la stat cred într-o proporţie ceva mai mare decât media că războiul din Ucraina este periculos pentru România. Sunt de părere că războiul din Ucraina nu este periculos pentru România mai ales bărbaţii, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cei inactivi potenţial activi, cei cu un venit mai ridicat. 59,8% dintre cei intervievați declară că, în contextul conflictului din Ucraina, sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată, în timp ce 36,6% îşi exprimă dezacordul, iar 3,6% nu ştiu sau nu răspund.

Sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată mai ales: votanţii PSD-PNL şi ai AUR, persoanele cu vârsta peste 45 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti şi din mediul urban, angajaţii la stat şi cei care nu au cont pe social-media. Nu sunt de acord ca România să aloce mai mulţi bani pentru Armată mai ales: votanţii ADU, tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie primară, cei inactivi potenţial activi, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 22-29 februarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,95%, la un grad de încredere de 95%.

Citit 591 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2024 18:41

1 comentariu

  • postat de Omu Păianghen
    Marți, 12 Martie 2024 19:52
    5.13.211.***
    Este periculos pentru că riscăm să fim atrași într-un conflict care nu este al nostru.
    1
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.