Zidul de incintă al orașului roman Napoca va fi conservat

Zidul de incintă al orașului roman Napoca va fi conservat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Zidul de incintă al orașului roman Napoca, descoperit în zona unui parc din Cluj-Napoca, va fi conservat, a anunțat luni primarul Emil Boc. "Zidul, datând din anii 119-271 d.Hr., relevă o fundație solidă, construită de romani, utilizată ulterior de sași în fortificarea orașului. Această descoperire arheologică reconfirmă continuitatea daco-romană și vechimea milenară a orașului nostru", susține Emil Boc.

Descoperirea a fost făcută odată cu lucrările de revitalizare a Parcului "I.L. Caragiale" și ariei adiacente din zona centrală a Clujului. "Incinta din epoca romană se află la patru metri adâncime și se estimează că a fost construită în timpul împăratului Hadrian, care a ridicat orașul nostru la rang de municipiu. Aici, în parc, se află partea de nord a cetății, care se întinde spre strada Napoca și până în zona Teatrului Puck", mai spune primarul clujean.

Boc susține că își dorește găsirea unei soluții de a conserva și proteja în manieră deschisă aceste vestigii, "astfel încât să poată fi văzute de toți românii, de toți cei pasionați de istorie; profesorii să vină să facă ore aici, iar elevii să poată să vadă istoria noastră, a națiunii române".

Citit 373 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2024 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.