Contestația depusă de Dreapta Unită, dezbătută de Înalta Curte

Contestația depusă de Dreapta Unită, dezbătută de Înalta Curte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate, marţi, contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire, informează Agerpres.

Biroul Electoral Central a respins, duminică, protocolul de constituire a alianţei electorale "Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei", la solicitarea reprezentantului PSD. În esenţă, BEC a motivat respingerea protocolului prin faptul că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

Alianţa Dreapta Unită a depus luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie la decizia Biroului Electoral Central.

"Suntem într-o situaţie critică, iar astăzi pe umerii judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie stă viitorul democraţiei. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic şi vizează excluderea Opoziţiei de pe buletinul de vot", a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Citit 352 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2024 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.