Managerii români, îngrijorați de impactul Inteligenței Artificiale

Managerii români, îngrijorați de impactul Inteligenței Artificiale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Majoritatea managerilor români sunt îngrijoraţi că adoptarea de soluţii cu Inteligenţă Artificială ar putea expune companiile la breşe de securitate şi conformitate cu privire la protecţia datelor, conform unui studiu asupra transformării digitale, comandat de High-Tech Systems & Software.

Potrivit sursei citate, companiile din România consideră că Inteligenţa Artificială şi Învăţarea Automată sunt tehnologiile emergente care vor schimba cel mai mult piaţa şi strategiile de afaceri în următorii ani. Chiar dacă Inteligenţa Artificială este considerată una dintre tehnologiile cu potenţial disruptiv asupra mediului de business, aceasta generează o serie de preocupări importante în interiorul companiilor.

Astfel, 71 la sută dintre managerii români participanţi la studiu sunt îngrijoraţi că adoptarea de soluţii cu Inteligenţă Artificială ar putea expune companiile la breşe de securitate şi conformitate cu privire la protecţia datelor. În acelaşi timp, 69 la sută dintre manageri sunt preocupaţi de impactul pe care Inteligenţa Artificială îl va avea asupra forţei de muncă, în vreme ce 67 la sută consideră că adoptarea soluţiilor cu IA pot genera provocări tehnice legate de integrare şi scalabilitate.

Citit 584 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2024 16:46

1 comentariu

 • postat de Das
  Duminică, 07 Aprilie 2024 19:11
  89.137.139.***
  Este cel mai mare pericol pentru omenire, companii si oameni aceasta inteligenta artificiala. Sa vedeti cat rau va face oamenilor si cand raufacatorii se vor folosi de ea.
  0
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.