Banca Transilvania plafonează temporar plățile instant

Banca Transilvania plafonează temporar plățile instant
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banca Transilvania și-a anunțat recent clienții că plafonează temporar plățile instant pe care le pot face, din cauza atacurilor de phishing, informează Economedia.ro. "În ultima perioadă, au crescut tot mai mult atacurile de phishing în România.

Se întâmplă în toată Europa, nu doar la noi și sunt diverse - de la conturi false pe rețelele de socializare, la e-mailuri, sms-uri sau chiar fake news care încurajează aceste inițiative. Metoda pe care o vedem cel mai des, în ultima perioadă, este instalarea unor programe de Remote Access, de exemplu Any Desk", transmite Banca Transilvania, în mesajul adresat clienților. Este vorba doar despre o limitare a plăților instant, nu și despre alte tipuri de plăți.

Tranzacțiile instant sunt limitate la 7.500 de lei/ operațiune pentru plățile în lei și 3.000 de euro/ operațiune pentru plățile în euro. Banca transmite că va reveni curând la limitele normale de tranzacționare pe canalele instant (50.000 de lei, respectiv, 10.000 de euro), odată ce numărul atacurilor va scădea.

Citit 670 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 16:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro