Crater căscat pe o stradă din Slănic Prahova

Crater căscat pe o stradă din Slănic Prahova
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O stradă din orașul Slănic Prahova s-a prăbușit joi dimineață, anunță prahovainfo.ro, dând naștere unui crater adânc de doi metri și cu o suprafață de peste 60 de metri pătrați. O parte a străzii 23 August s-a surpat, chiar în fața sediului Poliției, din motive care, cel mai probabil, țin de zăcământul de sare pe care stă întreaga localitate. La finalul anului trecut, într-o altă zonă a orașului au apărut crăpături în sol, care au afectat câteva gospodării și case.

"Deocamdată, în situația de față, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să știm ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiștii. Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2.000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut nivelul, în timp, și monitorizăm fenomenul", a declarat primarul Costea Daneluș.

"Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ doi metri pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătrați, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat Raed Arafat, şef al DSU, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formate din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în construcţii şi minerit. Totodată, a fost dispusă şi măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată, până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiştii în domeniu. Misiunea este în dinamică", arată DSU.

Potrivit Poliţiei Prahova, strada în cauză a fost închisă, fiind necesară ocolirea acesteia.

Autorităţile au dispus evacuarea preventivă a 20 de persoane.

Raed Arafat a precizat că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova, cu un elicopter, pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren. "Sunt convocaţi (experţii tehnici - n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumină. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau", a spus Arafat, pentru Antena 3.

La orele prânzului, la faţa locului se aflau conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului, urmând să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

Citit 691 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 16:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro