Bătaie între doi deputați, în Parlamentul României (VIDEO)

Bătaie între doi deputați, în Parlamentul României (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul PNL Florin Roman susţine marţi, într-o postare pe Facebook, că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului. El a povestit că Vîlceanu a încercat să îl muşte şi l-a prins de gât. Roman anunţă că va depune solicitare de sancţionare a deputatului, pentru lovire şi va depune plângere penală împotriva acestuia, informează News.ro.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacţionat, afirmând că ”violenţa fizică este de neacceptat”, mai ales în Parlament şi apreciază că atacul asupra lui Florin Roman ”arată măsura unei lipse de caracter şi conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu”.

Nu mult după aceea, au apărut și primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen. În filmare se vede că cei doi parlamentari se împing şi se iau în braţe, iar Dan Vîlceanu îl prinde pe Florin Roman de gât şi încearcă să îl muşte de faţă. Cei doi se îndreaptă apoi spre o zonă unde camera video nu mai are acoperire, însă pare că Florin Roman cade. În acel moment, de cei doi se apropie deputatul PNL Florian Emil Dumitru, care îi adresează câteva vorbe lui Dan Vîlceanu, în timp ce acesta pleacă, potrivit News.ro.

Florin Roman a declarat la Digi24 despre altercaţia din plen că i-a făcut un reproş deputatului Dan Vîlceanu privind prezenţa acestuia în băncile care aparţin Partidului Naţional Liberal, în condiţiile în care este deputat neafiliat. 

”I-am spus că încalcă Regulamentul şi a izbucnit o altercaţie verbală, după care deputatul neafiliat a avut un comportament golănesc, practic, dacă vă uitaţi pe camere, sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului, mă invită afară din plen la bătaie – vă citez din ce a spus domnul Vîlceanu. Pe parcurs, am încercat să îl liniştesc, să îi spun că se face de ruşine, iar aici afară, sub această cameră, a încercat să mă muşte, m-am ferit şi în acel moment mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului”, a povestit Florin Roman.

Întrebat ce i-a reproşat Vîlceanu, Florin Roman a răspuns: ”Nu ştiu şi nici nu mă interesează. Singurul lucru care mă interesează este că un deputat îşi permite să agreseze un alt deputat în Parlamentul României”. El a mai afirmat că legea îi permite să depună plângere penală împotriva unui ”deputat bătăuş şi a unui golan”.

Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a declarat marţi, pentru News.ro, că nu va da declaraţii privind altercaţia pe care a avut-o în plenul Camerei Deputaţilor cu liberalul Florin Roman, pentru că ”nu vrea să intre în scandaluri marca Roman”.

Citit 604 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 17:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro