Recomandări privind interacţiunea la urne cu persoanele transgender

Recomandări privind interacţiunea la urne cu persoanele transgender
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biroul Electoral Central a transmis, printr-o circulară, birourilor electorale din ţară, cât şi şi Autorităţii Electorale Permanente (AEP) un îndrumar redactat de către Asociaţia "Accept" cu recomandări privind interacţiunea la urne cu persoanele transgender, la alegerile din 9 iunie, informează News.ro.

"În multe cazuri, în ceea ce priveşte persoanele transgender, datele ce se regăsesc în actele de identitate nu corespund sau nu corespund în totalitate cu înfăţişarea persoanei. Astfel, pot exista situaţii în care prenumele şi menţiunile privind sexul să difere de modul în care persoana se prezintă lumii, ca bărbat sau femeie", precizează "Accept", în solicitarea făcută către BEC privind transmiterea acestui îndrumar către birourile electorale din România. O solicitare similară a fost făcută către BEC şi de Avocatul Poporului.

Reprezentanţii asociaţiei precizează că "persoanele trans au dreptul să voteze şi să-şi exercite dreptul la vot fără a le fi afectată demnitatea", conform unei postări, de acum câteva zile, de pe pagina de Facebook a "Accept". Sursa menţionată mai spune că "potrivit studiilor, 3% din populaţia adultă a României se identifică drept persoane trans".

Citit 397 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2024 17:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro