Explozie la un magazin Dedeman. Mai mulți angajați au fost răniți în urma deflagrației
Foto: Realitatea.net

Explozie la un magazin Dedeman. Mai mulți angajați au fost răniți în urma deflagrației
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primele informații arată că explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani ar fi avut loc la o centrală de gaz, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a precizat că toți cei 12 răniți sunt angajaţii magazinului.

Potrivit Hotnews.ro, Raed Arafat a declarat că peste o sută de persoane au fost evacuate din magazin în urma exploziei urmate de incendiu. 

Care este starea răniților în explozia de la Dedeman București

Informațiile transmise până la această oră de autorități arată că 12 oameni au fost răniți în urma exploziei, preluați de ambulanțe și duși la spital. O a treisprezecea persoană rănită a ajuns apoi singură la spital, conform ISU Botoșani.

„Persoanele rănite au arsuri de gradele 1 şi 2 şi cu alte leziuni traumatice din cauza exploziei. Au fost mobilizate două elicoptere pe lângă echipajele terestre de la ambulanţă şi de la SMURD Botoşani, elicopterul de la Iaşi şi elicopterul de la Galaţi. În acelaşi timp, la Bucureşti, sunt puse pe stand-by un avion medicalizat şi un elicopter Black Hawk cu capacitate de transport de patru persoane în cazul în care va trebui să fie cineva transportat către Bucureşti. La acest moment, cel puţin una din persoanele care au fost rănite va pleca la Iaşi cu elicopterul, iar situaţia este în dinamică”, a precizat şeful DSU, citat de News.ro.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la Antena 3 că patru pacienţi au arsuri mai seriose, care afectează 10-15% din suprafaţa corporală. Toți răniții au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani.„Am luat legătura cu managerul de la Sfântul Spiridon de la Iaşi, Spitalul Clinic de Urgenţă din Iaşi. Ei sunt pregătiţi acolo ca să preia eventualii pacienţi care au nevoie de asistenţă ridicată, specializată în centru de arşi. Rămâne de văzut dacă şi mai ales câţi dintre pacienţii de la Botoşani vor fi transferaţi la Iaşi”, a afirmat ministrul Sănătăţii, conform News.ro.

Sursa exploziei ar fi o centrală pe gaz

Raed Arafat a mai spus că primele informații arată că explozia ar fi avut loc la o centrală de gaz.

„Echipele de la pompieri continuă căutările în magazin. Intrarea în magazin a fost restricţionată pentru că trebuie evaluat după explozie structură clădirii aşa că jandarmii au izolat zona şi nu se mai poate intra decât pentru echipele de salvatori. Situaţia este sub control, Planul roşu rămâne activat până la momentul în care se consideră că nu mai este nevoie de mai multe echipaje medicale la faţa locului şi bineînţeles colegii vor comunica continuu cum evoluează situaţia”, a mai declarat Arafat, conform sursei citate.

   

Citit 1759 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2024 04:48

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 08 Iunie 2024 00:45
  5.13.200.***
  Nerespectarea normelor de protectie a muncii! ITM? Care itm? In primul rand habar nu avem de normele EX... pericol de explozie... romania... pacat de suferintele celor raniti... cand nu-i cap!
  0
  4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.