Alegerile din Sectorul 1 nu se vor relua

Alegerile din Sectorul 1 nu se vor relua
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biroul Electoral Central (BEC) a luat, sâmbătă, mai multe hotărâri cu privire la neregulile sesizate în urma alegerilor locale din 9 iunie, respingând cererile de anulare a scrutinului din mai multe circumscripţii din ţară sau de renumărare a voturilor, acolo unde cifrele nu corespundeau. Printre respingeri s-a aflat şi solicitarea înaintată de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei pentru cazul alegerilor din Sectorul 1.

Acolo, situaţia rămâne oficial neclară, întrucât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus mai multe sesizări şi a acuzat că alegerile au fost fraudate şi că lipsesc voturi. În acest moment, datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.

O altă cerere de anulare a alegerilor respinsă de BEC este cea din comuna Costineşti, judeţul Constanţa, unde voturile au fost renumărate de mai multe ori. În decizia BEC se arată că mandatul de primar a fost obţinut, la o diferenţă de două voturi, de candidatul PNL Gheorghe Mechenici.

Citit 379 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2024 15:13

1 comentariu

 • postat de Gigel
  Duminică, 16 Iunie 2024 15:36
  109.166.134.***
  La alegerile trecute, nu s au agitat asa tare USR istii, când fugeau cu sacii de voturi în spate... Acum sar de fund în sus.... Ce sa i faci, roata e rotunda!
  2
  1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro