Şeful Protecţiei Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a fost reţinut de procurorii DNA pentru o mită de 300.000 de lei

Şeful Protecţiei Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a fost reţinut de procurorii DNA pentru o mită de 300.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA, fiind acuzat că a cerut de la administratorul unei firme 300.000 de lei pentru emiterea unei autorizaţii de funcţionare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl cercetează pe Ionel Spătaru, comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, pentru luare de mită.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie – octombrie, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru a pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300.000 lei pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să emită o autorizaţie de funcţionare.

Din banii pretinşi, în 12 octombrie, Spătaru a primit de la persoana denunţătoare, prin intermediari, suma totală de 60.000 de euro, în două tranşe, procurorii organizând acţiunea de prindere în flagrant delict.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Serviciului Român de Informaţii – Secţia Judeţeană Braşov şi Structura de securitate internă.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Spătaru acuzaţiile formulate, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Spătaru urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Citit 1088 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.