Şedinţă a coaliţiei, la Guvern, la care a participat şi guvernatorul BNR

Şedinţă a coaliţiei, la Guvern, la care a participat şi guvernatorul BNR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderii coaliţiei guvernamentale s-au reunit în şedinţă, miercuri, la Palatul Victoria, la această întâlnire participând, pentru aproximativ 30 de minute, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. mPotrivit unor surse politice, guvernatorul BNR a fost prezent la această reuniune aproximativ 30 de minute, discuţiile vizând probleme legate de situaţia economică.

Luni dimineaţă, premierul Emil Boc, unii dintre membrii Cabinetului şi guvernatorul BNR au avut o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, după ce, duminică, şeful statului a participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după acea întâlnire, că mesajul de bază este "prudenţă maximă în context economic internaţional extrem de dificil, care, din nefericire, afectează şi România". Boc a declarat ulterior că va propune în faţa Parlamentului o "versiune prudentă" a bugetului pentru 2012, care să ferească România de riscuri majore dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte în Europa, însă "niciun scenariu nu are în vedere diminuarea de salarii sau impozitarea de pensii".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că bugetul pe anul 2012 trebuie să fie extrem de prudent, nu neapărat pentru că nu s-au găsit bani pentru a finanţa deficitul, ci pentru că această finanţare a deficitului este "extrem de scumpă".

Citit 625 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2011 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.